Filloas con escuma de tetilla e puré de marmelo

Ingredientes:


  • Para a escuma de tetilla: 250 g de nata, 200 g de tetilla, 50 g de leite.
  • Para as filloas: 1 ovo, 50 g de fariña sen glute (Adpan), 75 g de leite, 60 g de auga, media culleriña de azucre, un pouquiño de manteiga para untar a filloeira.
  • Para o puré de marmelo: 100 g de marmelo, 20 g de auga, unha culleriña de augardente tostada.





Elaboración:


  • Para a escuma de tetilla: 
  1. Poñer a nata nun cazo ao lume suave, botar o queixo cortado en anacos pequenos, remexer ata que o queixo de desfaga.
  2. Deixar repousar ata o día seguinte.
  3. Botar o leite e remexer.
  4. Coar a mestura, mellor dúas veces, e pasar ao sifón, engadir unha carga de gas, axitar e deixar repousar na neveira.


  • Para as filloas:
  1. Bater o ovo, engadir a fariña e remexer ben, engadir o leite, a auga e o azucre, remexer ben. Se queda algún grumo coar a mestura.
  2. Poñer ao lume a filloeira, untar cun pouquiño de manteiga.
  3. Cando a filloeira estea ben quente botar un pouquiño da mestura inclinándoa para que a filloa quede fina.
  4. Cando os bordos da filloa empezan a coller cor, dar volta deixar unha segundos e pasar a filloa a un prato.
  5. Repetir ata terminar a mestura.


  • Para o puré de marmelo:
  1. Poñer no vaso da batedora todos os ingredientes. Bater ata ter un puré.
  2. Pasar a un recipiente apto para o microondas e quentar o puré uns 40 segundos.


Dificultade: Media.
Tempo aproximado: 1 hora + máis o repouso da escuma.