Ingredientes:
Masa quebrada: 400 g de fariña sen glute (Beiker), 200 ml de aceite de oliva virxe extra, 200 ml de viño branco, unha culleriña de sal. Un ovo para pintar.Recheo: 200 g de grelos cocidos, 2 chalotas, 50 g de chourizo picado, 50 g de queixo San Simón, aceite de oliva virxe extra.
Elaboración:
Masa
- Poñer nun bol todos os ingredientes, amasar ata que a masa forme unha bóla. Reservar.
Recheo:
- Picar as chalotas e poñelas nunha tixola cun pouquiño de aceite, cando estean transparentes engadir os anaquiños de chourizo, remexer.
- Cando o chourizo comece a facerse engadir os grelos picados, remexer. Rectificar de sal e reservar.
Montaxe:
- Acender o forno a 180ºC
- Estirar a metade da masa poñer nunha bandexa de forno sobre papel.
- Poñer enriba da masa o recheo estendido sen chegar aos bordos.
- Estirar a outra metade da masa e poñer enriba do recheo.
- Pechar os bordos, pintar cun ovo batido e botar o queixo relado por enriba.
- Meter no forno durante 30 minutos.
*Realmente non é a típica empanada, xa que a masa é masa quebrada.
Dificultade: Fácil.
Tempo aproximado: 45 minutos
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión