Ingredientes (para catro persoas):
Unha ducia de vieiras pequenas* ou zamburiñas, tres laranxas, unha lima, pementa branca moída, sal Maldon, unhas follas de menta, xantana (ou maizena).
*Tamén pode facerse con vieira grande.
Elaboración:
- Relar a pel dunha laranxa e unha lima, reservar.
- Cortar unha laranxa ao vivo para sacar os gallos sen pel, reservar.
- Picar as follas de menta e reservar.
- Obter o zume de dúas laranxas e unha lima.
- Poñer o zume da laranxa e da lima nun cazo a ferver, engadir a pel relada. Deixar fervendo ata que reduce un pouco.
- Engadir azucre e pementa branca ao gusto.
- Engadir a xantana, ou un pouquiño de maizena, para que a salsa colla algo de corpo.
- Pasar as vieiras pola prancha ben quente.
- Servir as vieiras poñendo enriba de cada unha un pouquiño de sal Maldon, un pouquiño da salsa de cítricos, uns anacos de laranxa e un pouquiño de menta picada.
Dificultade: Fácil.
Tempo aproximado: 30 minutos.
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión