Ingredientes:
2 kg de tomates, dúas pólas de apio, pementa moída, sal, herbas provenzais (ou ourego), aceite de oliva virxe extra, unhas follas de albahaca e piñóns recén tostados.Elaboración:
- Acender o forno a 150ºC.
- Cortar os tomates pola metade, colocalos na bandexa do forno, espolvorear con pementa moída, sal, herbas provenzais e aceite.
- Cortar en anacos a póla de apio e repartilos pola bandexa.
- Asar os tomates durante 1 hora.
- Pasar os tomates asados polo chino.
- Poñer a cocer a sopa e engadir os anacos de apio asados Deixar ferver.
- Probar e rectificar de sal e pementa e engadir azucre segundo o gusto e acidez dos tomates.
- Se a sopa esta moi líquida engadir unha culleriña de maizena disolta nun pouco de sopa quente.
- Ao servir engadir albahaca moi picada e piñóns tostados.
Dificultade: Media.
Tempo aproximado: 1 hora e media.
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión