Ingredientes:
Para a base*: 4 ovos, 120 g de azucre, 60 g de maizena.Para o recheo: 750 g de cenorias, 280 g de azucre, 300 g de coco relado, un pouco de augardente tostada.
*Esta tarta pode facerse utilizando como base bolos de leite (bolos suizos), biscoito comprado ou biscoitos de soletilla.
Elaboración:
Base*:
- Acender o forno arriba e abaixo a 180ºC
- Separar as claras das xemas, subir a claras da punto de neve forte e reservar.
- Bater as xemas e o azucre ata que estean brancas, engadir a maizena aos poucos mesturando ben.
- Engadir á mestura das xemas, as claras a punto de neve suavemente para que non baixen.
- Forrar con papel de forno unha das bandexas deste.
- Estender a masa sobre a bandexa e meter no forno 10 minutos.
- Cando estea frío cortar a medida do marco que se utilice (se non tes marco usa un molde desmontable).
* Dependendo do tamaño do marco o do molde podes necesitar máis dunha base
Recheo:
- Cocer as cenoiras ata que estean ben cocidas, facer un puré con elas.
- Engadir o azucre e o coco ao puré de cenorias.
- Engadir un chorro de augardente tostada.
Tarta:
- Poñer unha capa de biscoito no marco e cubrila co recheo, repetir. Terminar cunha capa de biscoito.
- Gardar unha parte do recheo para cubrir a última capa ao día seguinte.
- Meter na neveira poñendo algo de peso enriba e deixar ata o día seguinte.
- Cubrir cunha última capa de recheo.
- Botar por enriba un pouco de coco relado. Servese fría.
Dificultade: Media, se non fas a base fácil.
Tempo aproximado: Dúas horas, se non fas a base media hora.
Moi rica , uhm¡¡¡
ResponderEliminar