domingo, 6 de xullo de 2014

Polo en escabeche


Ingredientes:

750 gr de peitugas de polo enteiras, ¼ litro de aceite de oiliva, ¼ litro de vinagre de viño branco (ou de sidra), ¼ litro de caldo de polo, 3 cebolas peladas e partidas pola metade, 4 cenorias enteiras ( non moi grandes), 6 clavos, dous en cada metade das cebolas, 1 cabeza de allo enteira, 1 póla de tomiño ( ou un pouco de tomiño en po), 1 folla de loureiro, 1 culler sopeira de pementa negra en gran.



Elaboración:

  1. Poñer todos os ingredientes nunha pota, primeiro a lume lento e cando colla calor baixar o lume á metade. 
  2. Deixar fervendo dúas horas.
  3. Cando o apagas metes na batedora un trozo de cebola e un par de cenorias e bátelo ben. Mesturas todo na pota e déixalo repousar 48 horas ( podes comelo antes pero iso é o que di a receita).





Dificultade: Facilísima
Tempo aproximado: 2 hora e 15 minutos