Retomo o libro "Jerusalén", de Ottolenghi e Tamimi, para facer esta receita que había moito tempo que quería probar. Gustoume moito, queda un falafel suave coa cantidade de especias e herbas aromáticas xustas. Servino cunha salsa de iogur e ensalada, tal como aparece na foto. Sen dúbida volverei repetir xa que é outra boa maneira para comer legumes.
Dificultade: Fácil.
Tempo aproximado: 45 minutos máis o repouso.
Alerxénos: non contén.
Ingredientes:
250 g de garavanzos secos, 80 g de cebola picada moi fina, 1 dente de allo picado moi fino, 1 culler de perexil picado moi fino, 2 culleres de coandro picado moi fino, 1/2 culleriña de caiena moída, 1/2 culleriña de comiño moído, 1/2 culleriña de coandro seco moído, 1/2 culleriña de cardamomo moído, 1/2 culleriña de lévedo químico, unha culler e media de fariña de arroz, sal ao gusto. Aceite de oliva abundante para fritir.Elaboración:
- O día anterior poñer os garavanzos a remollo.
- Escorrer os garabanzos e mesturalos co perexil, o coandro, a cebola, picalo nun prcesador de alimentos ata que quede todo ben mesturado pero non pastoso.
- Engadir o resto das especias, o sal, a fariña e un pouquiño de auga, amasar coas mans ata ter unha masa sen grumos.
- Reservar na neveira durante unha hora.
- Coas mans húmidas formar unhas boliñas duns 25 g.
- Fritir as boliñas en abundante aceite durante aproximadamente 4 minutos, ata que estean douradas por fóra e feitas por dentro.
- Escorrer nun coador cuberto con papel de cociña e servir inmediatamente.
Dificultade: Fácil.
Tempo aproximado: 45 minutos máis o repouso.
Alerxénos: non contén.
Comentarios
Publicar un comentario
Encantaríame saber a túa opinión