mércores 26 setembro 2012

Pastiñas de manteiga

Ingredientes:

125 g de fariña sen glute (Adpan), 100 de manteiga en pomada, 25g de azucre glas, un pouquiño de sal. Con estas cantidades saen unhas 25.



Elaboración:

  1. Quentar o forno a 180ºC.
  2. Mesturar todos os ingredientes.
  3. Pasar a mestura a unha manga pasteleira coa boquiña rizada.
  4. Ir poñendo as pastiñas sobre papel de forno.
  5. Meter no forno na parte alta durante 8 minutos, vixiar que non se fagan demasiado.
  6. Cando arrefrían poden bañarse en chocolate fundido.


Receita recollida El monstruo de las galletas , adaptada sen glute.



Dificultade: Fácil
Tempo aproximado: 20 minutos.

martes 25 setembro 2012

Marmelada de tomate

Ingredientes:

1,5 kg de tomate pelado e sen pebidas, 400 g de azúcar, o zume de un limón, 4 ou 5 cravos, medio pau de canela.



Elaboración:

  1. Poñer os anacos de tomate nunha tarteira e engadir todos os demais ingredientes. Remexer.
  2. Deixar repousar 24 horas.
  3. Poñer a tarteira ao lume e deixar fervendo 1,5 horas, remexendo de cando en vez.
  4. Deixar arrefriar e gardar en botes ao baleiro ou pódese conxelar.




Dificultade: Facilísima.
Tempo aproximado: 2 horas.


sábado 22 setembro 2012

Arroz con langostinos

Ingredientes (para catro persoas):

1/2 kg langostinos, un tomate, un porro, dous dente de allo, unha culleriña de pementa negra en gran, unha cenoria, un pemento verde pequeno, media cebola pequena, 400 g de arroz bomba, perexil, azafrán, un vaso de viño branco Fino, un litro e medio de auga mineral,sal, 20 g de manteiga moi fría, aceite de oliva virxe extra.


Elaboración:

  1. Pelar os langostinos e reservar as cascas.
  2. Nunha tarteira poñer un pouco de aceite de oliva e botar as casca dos langostinos, dar voltas a lume medio, aplastando as cabezas.
  3. Botar na tarteira cos cabezas de langostinos o vaso de viño, deixar ferver uns 5 minutos.
  4. Engadir medio pemento, o porro, un dente de allo, a cenoria, a pementa, o tomate, o azafrán e a auga mineral.
  5. Deixar ferver media hora e reservar.
  6. Poñer nunha tarteira un puco de aceite e sofritir medio pemento, un dente de allo e media cebola, todo moi picado. Despois engadir o perexel tamén moi picado.
  7. Engadir o arroz e remexer.
  8. Engadir un pouco de caldo, colado e quente, ao arroz. Ir engadindo máis caldo a medida que o arroz o vai absorbendo. Se non chega o caldo engadir un pouquiño máis de auga mineral quente.
  9. Cando o arroz estea feito, e caldoso, engadir o sal, probar e rectificar.
  10. Engadir os trociños de manteiga e remexer.
  11. Unha vez que a manteiga estea fundida engadir os langostinos, metédoos no arroz e apagar o lume.


Dificultade: Media.
Tempo aproximado: 1,5 horas,

Torta de cenoria

Ingredientes:

Para a base*: 4 ovos, 120 g de azucre, 60 g de maizena.
Para o recheo: 750 g de cenorias, 280 g de azucre, 300 g de coco relado, un pouco de augardente tostada.





*Esta tarta pode facerse utilizando como base bolos de leite (bolos suizos), biscoito comprado ou biscoitos de soletilla.

Elaboración:

Base*:
  1. Acender o forno arriba e abaixo a 180ºC
  2. Separar as claras das xemas, subir a claras da punto de neve forte e reservar.
  3. Bater as xemas e o azucre ata que estean brancas, engadir a maizena aos poucos mesturando ben.
  4. Engadir á mestura das xemas, as claras a punto de neve suavemente para que non baixen.
  5. Forrar con papel de forno unha das bandexas deste.
  6. Estender a masa sobre a bandexa e meter no forno 10 minutos.
  7. Cando estea frío cortar a medida do marco que se utilice (se non tes marco usa un molde desmontable).

* Dependendo do tamaño do marco o do molde podes necesitar máis dunha base

Recheo:
  1. Cocer as cenoiras ata que estean ben cocidas, facer un puré con elas.
  2. Engadir o azucre e o coco ao puré de cenorias.
  3. Engadir un chorro de augardente tostada.


Tarta:
  1. Poñer unha capa de biscoito no marco e cubrila co recheo, repetir. Terminar cunha capa de biscoito.
  2. Gardar unha parte do recheo para cubrir a última capa ao día seguinte.
  3. Meter na neveira poñendo algo de peso enriba e deixar ata o día seguinte.
  4. Cubrir cunha última capa de recheo.
  5. Botar por enriba un pouco de coco relado. Servese fría.





Dificultade: Media, se non fas a base fácil.
Tempo aproximado: Dúas horas, se non fas a base media hora.




xoves 20 setembro 2012

Biscoito salgado ao teu gusto

Ingredientes:

175 g de fariña sen glute (Adpan), 3 ovos, 125 g de leite, 75 g de aceite de oliva virxe extra arbequina, 10 g de impulsor, un pouquiño de ourego, un pouquiño de pementa negra moída.
*100 g de xamón cocido picado, 50 g de xamón serrano picado, 100 g de cenoria relada, 100 g de mestura de queixo parmesano e gouda relados, 50 g de pemento morrón picado, unha presa de aceitunas negras picadas.

*podes variar estes ingredientes ao teu gusto.








Elaboración:


  1. Quentar o forno arriba e abaixo a 180ºC.
  2. Bater os ovos, engadir o leite e o aceite, mesturar ben.
  3. Engadir a fariña e o impulsor, mesturar.
  4. Engadir a pementa e o ourego.
  5. Engadir o resto de ingredientes e mesturar.
  6. Pasar a mestura a un molde de silicona ( se utilizas molde metálico úntao de manteiga e enfaríñao).
  7. Meter no forno a 180ºC durante 45 minutos.





Dificultade: Fácil
Tempo aproximado: unha hora

domingo 16 setembro 2012

Torta de allo porro

Ingredientes (para un molde de 28 cm):


Para a base*: 150 g de leite, 50 g de aceite de oliva virxe extra, un ovo mediano, unha culleriña de lévedo panificable, a punta dunha culleriña de gasificante (lévedo químico), 300 g de fariña sen glute.

Para o recheo: 400 g de allo porro picado, 100 g de xamón picado, media culler sopeira de maizena, medio vaso de auga, pementa negra moida, queixo relado.






* Pódese utilizar unha base de pizza xa elaborada.

Elaboración:


Para a base*:
  1. Mesturar o ovo, aceite, leite, lévedo panificable e gasificante,
  2. Engadir a fariña, remexer e ao final amasar coas mans cubertas de aceite para que non se pegue.
  3. Poñer a masa sobre un tapete de silicona, cun pouco de aceite na superficie, estirar cun rodete (tamén con aceite). Tamén pode estirarse entre dous papeis de forno.
  4. Pasar a un molde desmontable, cortar a masa de maneira que só quede cuberto o fondo do molde.
  5. Reservar.
  6. Acender o forno a 180ºC na parte de abaixo
Para o recheo:
  1. Poñer nunha tixola un pouco de aceite a lume suave.
  2. Engadir á tixola o allo porro picado, deixar que se faga a lume lento.
  3. Cando o allo porro xa estea case feito engadir o xamón picado e a pementa negra moída.Remexer.
  4. Engadir a media culler de maizena, remexer e engadir o medio vaso de auga, remexer e deixar facer durante 10 minutos a lume moi suave.
  5. Botar o recheo enriba da masa e distribuír pola superficie. Botar o queixo relado pon enriba.
  6. Meter ao forno 45 minutos.
  7. Acender o grill e deixar 5 minutos máis.

Dificultade: Media (se utilizas unha base de pizza, fácil)
Tempo aproximado: 15 minutos para elaborar a masa, 30 minutos para cociñar o recheo, 50 minutos de forno.


* A masa é unha receita recollida de Cocina fácil "sin gluten", ainda que alí está feita en Thermomix e aquí está feita o meu xeito.

venres 14 setembro 2012

Trufas de chocolate

Ingredientes:

250 g de chocolate fondant sen glute, 150 g de nata de 35%, 25 g de manteiga, 4 culleres de augardete de laranxa (ou outro licor).



Elaboración:


  1. Colocar a nata nun cazo quentar a lume lento e retirar. A nata non ten que estar demasiado quente.
  2. Engadir á nata a manteiga e o chocolate, remexer ata que estean desfeitos e teñas unha crema.
  3. Engadir o licor e remexer.
  4. Meter a mestura na neveira ata que arrefríe.
  5. Forrar unha bandexa con papel  para forno e ir collendo cunha culler anaquiños da pasta de chocolate.
  6. Facer boliñas, poñelas na bandexa e meter na neveira unhas 4 horas.
  7. Rebozar as trufas con cacao puro ou azucre de lustre.
  8. Aguantan varios días na neveira.





Dificultade: Fácil.
Tempo aproximado: 30 minutos (máis o repouso na neveira)

xoves 13 setembro 2012

Cabaciña agredoce

Ingredientes:

1 kg de cabaciña, 200 g vinagre de viño branco*, 200 g azucre*, aceite de oliva virxe extra arbequina.






Elaboración:


  1. Pelar a cabaciña cun pelador, e despois cortala en tiras tamén co pelador.
  2. Mesturar o vinagre e o azucre.
  3. Poñer as tiras de cabaciña nunha fonte fonda e botar por enriba a mestura de vinagre e azucre. As tiras de cabaciña teñen que quedar xusto cubertas, pero na fonte ten que quedar sitio xa que logo solta moita auga.
  4. Tapar a fonte con plástico de cociña e meter na neveira 24 horas.
  5. Sacar da neveira e escorrer as tiras de cabaciña, pasalas a un bote e enchelo de aceite. Aguanta moitos días na neveira.
  6. Ao servir, botar por enriba menta picada.







Dificultade: Facilísima
Tempo aproximado: 20 minutos (24 horas de repouso)

* Poñer sempre a mesma cantidade de vinagre que de azucre.

luns 10 setembro 2012

Biscoito de chocolate nun intre

Ingredientes:

Azúcar c/s, cacao en polvo 2 c/s, fariña sen glute (mix dolci de Schär) 4 c/s; un ovo, 3 c/s de leite, 3 c/s de aceite de xirasol, 2 g de impulsor, a pel relada de media laranxa.
c/s= culler sopeira




Elaboración:

  1. Mesturar todos os ingredientes remexendo ben.
  2. Poñer, nun vaso do mesmo ancho arriba e abaixo*, un dedo da mestura.
  3. Metre no microondas, durante 1 minuto, a máxima potencia.
  4. Sacar do microondas, pasar un coitelo polo bordo do vaso e dar a volta.


* Se non se fai máis onde hai menos masa.



Dificultade: Facilísima
Tempo aproximado: 5 minutos

domingo 09 setembro 2012

Pisto

Ingredientes:

Cebola, pemento verde e vermello, cabaciña, tomate, aceite virxe extra.


Elaboración:



  1. Cortar a cebola en xuliana, os pementos en anacos de 1 cm de lado e a cabaciña en anacos de 2 cm de lado.
  2. Poñer nunha tarteira un pouco de aceite, engadir a cebola e os pementos e pochalos lentamente.
  3. Cando a cebola e o pemento estea pochado engadir a cabaciña. Remexer e facer lentamente.
  4. Cando a cabaciña este a case feita engadir os tomates pelados e cortados en anacos. Remexer e seguir facendo a lume lento durante media hora. Engadir o sal. 
  5. Se pisto queda moi líquido deixar ferver a lume forte e destapado, remexer de cando en vez coidando de que non se queme.


Suxestións: Ao final pódese engadir ovo batido, mentres o pisto ainda está no lume. Pode servir con anacos de pan frito ou acompañado de pasta ou arroz.





Dificultade: Facilísima.
Tempo aproximado: 1 hora e media

sábado 08 setembro 2012

Polo crocante con salsa de iogur

Ingredientes:

Unha peituga de polo, ovo, pan relado* sen glute, dous iogures, unha follas de meta, pementa moida, sal aceite de oliva virxe extra.





Elaboración:


  1. Para a salsa: Picar a menta moi fina, mesturar cos iogures, engadir pementa moida, sal e aceite virxe extra ao gusto.
  2. Cortar a peituga de polo en tiras de 0,5 cm de grosor, salgar.
  3. Bater os ovos.
  4. Pasar os anacos de polo polo pan relado*, ovo e pan relado outra vez.
  5. Fritir os anacos de polo.

*Queda moito mellor con Crunchy Crumbs, é sen glute.



Dificultade: Facilísima.
Tempo aproximado: 30 minutos.


mércores 05 setembro 2012

"Fajitas" ao meu xeito

Ingredientes:


Tortillas de millo sen glute, cenoria, porro, cabaciña, langostinos, aceite virxe extra, salsa de soia sen glute.
Para a ensalada: Rúcula, tometes cherry, aceite virxe extra, vinagre e sal.




Elaboración:

  1. Cortar todas as verduras en bastonciños finos.
  2. Nunha tixola, con moi pouquiño, aceite saltear as verduras. Facelas maís ou menos segundo o gusto.
  3. Mentres se van facendo as verduras ir quentando as torillas.
  4. Cando as verduras estean casi feitas botar un pouquiño de salsa de soia sobre as verduras e remexer. Engadir os langostinos.
  5. Retirar do lume cando os langostinos estean feitos
  6. Poñer en cada tortilla a mestura de verduras e langostinos.
  7. Servir cunha ensalada de rúcula e tomates cherry.



Dificultade: Facilísima.
Tempo aproximado: 30 minutos.



sábado 01 setembro 2012

Torta de figos, xamón e rúcula

Ingredientes:

Unha prancha de masa follada sen glute ( ou con gluten), rúcula, xamón en lonchas, figos, aceite virxe extra arbequina ( ou o que prefiras), reducción de vinagre de Xerez ( podes compralo en calquera supermercado).



Elaboración:

  1. Acende o forno a 180ºC.
  2. Estira a plancha de masa ata que quede o meís fina posible.
  3. Corta a masa en rectángulos de 10x5 cm aproximadamente.
  4. Mete no forno os rectángulos de masa ata que estean dourados, 10 minutos aproximadamente.
  5. Coloca os rectángulos na bandexa onde vas servir.
  6. Coloca en cada rectángulo, nesta orde, rúcula, xamón e os figos cortados.
  7. Botar un pouco de sal, reducción de vinagre e aceite.



Dificultade: Fácil
Tempo aproximado: 30 minutos

Adaptada sen glute desde Directo al paladar